Rekrutacja trwa
Na studiach podyplomowych zdobędziesz wiedzę od specjalistów w dziedzinie psychodietetyki, dostaniesz także narzędzia i rozwiniesz umiejętności w pracy z pacjentem mającym zaburzoną relację z jedzeniem.
Poznasz zarówno teoretyczne jak i praktyczne metody pracy z pacjentami na różnych etapach ontogenezy (tzw. z dziećmi, młodzieżą, dorosłymi czy osobami starszymi). Poznasz aktualne badania i metody pracy z zakresu dietetyki i psychologii.
Nauczysz się zarówno podstaw dietetyki, anatomii, fizjologii, diagnostyki i treningu, ale także metod stosowanych w psychologii i terapii poznawczo-behawioralnej, psychodynamicznej i systemowej. Poznasz metody postępowania w przypadku pacjenta chorego, zdrowego, a także w zakresie zaburzeń odżywiania typowych i atypowych. Pokażemy Ci także jak pracować w przypadku neofobii żywieniowych, ARFID czy wybiórczości u pacjentów ze spektrum.
Otrzymasz narzędzia pozwalające wspomagać zmianę sposobu żywienia w pracy indywidualnej z klientem, a także w pracy z grupą. Pokażemy Ci jak stosować holistyczne podejście do odżywiania i zdrowia, analizować nawyki żywieniowe, eliminując błędy, zmieniając nastawienie pacjenta, związane z nieprawidłowymi nawykami.
Studia adresowanie są do wszystkich osób zainteresowanych psychodietetyką, a w szczególności: dietetyków, psychologów i psychoterapeutów; lekarzy i pielęgniarek; nauczycieli, pedagogów i trenerów personalnych. Wcześniejsza wiedza z zakresu psychologii lub dietetyki nie jest konieczna.
System opłat za studia
Wymagane dokumenty: