Zakończyliśmy 3-letni projekt, w którym dla 343 dzieci z klas I-III ze szkół podstawowych przeprowadziliśmy warsztaty “ZDROWE ODŻYWIANIE”.
Dzieci miały szansę nabyć nowe kompetencje i poznać zasady zdrowego odżywiania.
- Nauczyły się identyfikować zdrowe i niezdrowe produkty.
- Dowiedziały się po co im woda, jak samodzielnie przygotować zdrowe posiłki, co to są konserwanty i dlaczego należy ich unikać.
- Poznały znaczenie witamin, makro i mikroelementów w diecie.
Serdecznie dziękujemy Pani Kierownik Katedry Dietetyki dr Iwonie Stanisławskiej za przeprowadzenie warsztatów w bardzo ciekawy i inspirujący sposób.
Dzieci były zachwycone warsztatami i wiele się nauczyły, z czego bardzo się cieszymy.
Warsztaty zostały zrealizowane w latach 2019-2022 w ramach projektu „ZDROWE ŻYCIE I ZDROWA KARIERA – program rozwijania kompetencji kluczowych niestandardowych odbiorców szkolnictwa wyższego”, współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój.