Rekrutacja trwa

STUDIA JEDNOLITE MAGISTERSKIE

Dietetyka sportowa

  • Rodzaj studiów STUDIA I STOPNIA
  • Kierunek studiów Dietetyka
  • Specjalność Dietetyka sportowa
  • Tryb studiów STUDIA STACJONARNE I NIESTACJONARNE
  • Czas trwania 3 LATA (6 SEMESTRÓW)
Dietetyka sportowa koncentruje się na roli odpowiedniego żywienia w kontekście aktywności fizycznej i sportu. Studenci zdobędą wiedzę o składnikach odżywczych potrzebnych do optymalnej wydolności i regeneracji organizmu. Będą mogli tworzyć plany żywieniowe dla sportowców, dostosowane do rodzaju treningu, celów i indywidualnych potrzeb.

Studenci podczas studiów korzystają z profesjonalnych programów komputerowych dla dietetyków, takich jak Nuvero oraz Dietico, dzięki którym w łatwy sposób można stworzyć jadłospisy dietetyczne.

Zagadnienia omawiane podczas studiów

  • Praktyczne aspekty fizjologii w odżywianiu i regulacji
  • Podstawy patofizjologii klinicznej
  • Fizjologia wysiłku fizycznego
  • Psychologia sportu i odnowy biologicznej w sporcie
  • Żywienie i suplementacja w różnych dyscyplinach sportu
  • Żywienie młodego sportowca
  • Żywienie po urazach w sporcie
  • Edukacja i poradnictwo żywieniowe sportowca
  • Żywienie w sportach rekreacyjnych
  • Pracownia układania diet dla sportowców

STUDIA STACJONARNE, NIESTACJONARNE I ONLINE

STUDIUJ OD

582

w miesięcznych 11 ratach

PROCEDURA PRZYJĘCIA

KROK 1

ZAREJESTRUJ SIĘ W REKRUTACJI ONLINE

KROK 2

OPŁATY ADMINISTRACYJNE

  • opłata rekrutacyjna – 85 zł
  • opłata za legitymację studencką – 22 zł
  • opłata wpisowa – 500 zł

WPISOWE 0 ZŁ DO 31 maja

Wpłaty należy dokonać na ogólny numer rachunku bankowego.

Opłatę rekrutacyjną oraz wpisowe należy wpłacić na ogólny nr konta:
PKO BP I O/Warszawa
73 1020 1013 0000 0902 0157 0126
w tytule przelewu należy wpisać:
imię i nazwisko, pesel kandydata oraz dopisek “opłata rekrutacyjna i wpisowe na kierunek ….

Na studia dietetyczne II stopnia zapraszamy kandydatów z dyplomem co najmniej licencjata na kierunku dietetyka lub kierunków pokrewnych z dziedzin medycznych i nauk o zdrowiu, czy technologii żywności i żywienia.